Етно стиль в Африці

Африканський стиль
Одним з найбільш яскравих і колоритних напрямків в етнічному одязі є африканський стиль. Я вже писала, що різні етно стилі були сформовані не тільки внаслідок розвитку різних культур, а й виходячи з певних кліматичних умов і умов проживання людини. Дуже показовим прикладом в даному випадку є африканський стиль одягу. Легкі, колоритні натуральні тканини з елементами африканських пейзажів, жовтий, коричневий і червоний кольори-ось відмінні риси такого одягу. 
Коли мова заходить про Африку, і зокрема про одяг її жителів нам відразу представляються невисокого зросту африканки з солом’яною спідницею на стегнах і неймовірною кількістю бус з натурального матеріалу. Це звичайно дуже незвично і колоритно, але не лякайтеся. Я не пропоную вам носити таку екзотику. Тим більше що під африканським стилем одягу насправді мається на увазі дещо інше.
А щоб зрозуміти що, потрібно трохи заглибитися в історію. Приблизно сто років тому на африканських землях міцно влаштувалися англійські колонізатори. Завоювавши африканські країни, вони потрапили в зовсім інші, ніж у них на батьківщині, умови проживання. Модний в ті часи в Англії одяг виявився непридатним для життя в умовах африканської савани. Був потрібний зручний і практичний одяг, в якому було б не жарко. До того ж він повинен був бути міцним і немарким.
В ролі такого одягу виступили речі простих фасонів з бавовни, льону і натуральної шкіри, колірної гами близькою до квітів африканської савани. Незважаючи на свою уявну простоту, ці речі були досить зручні і функціональні. Надалі такий стиль одягу став називатися африканським або стилем сафарі.
Джерело:http://bezlichporad.in.ua/etnichnyj-styl-v-odyazi-modelyuyemo-obraz-v-etno-styli.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Етно стиль в Єгипті

Що таке етнічний стиль в одязі?